تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین – یزد: همزمان با آغاز هفته پژوهش و فناوری، در دومراسم جداگانه با حضور مسؤولان دانشگاه و استان یزد و جمعی از پژوهشگران و صنعتگران نمایشگاه فن بازار در دانشگاه یزد افتتاح و از پژوهشگران برگزیده استان تجلیل شد.

افتتاح فن بازار و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان در دانشگاه یزد

به گزارش قدس آنلاین از یزد ،رییس دانشگاه یزد و دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان در این مراسم با اشاره به موضوع مزیت رقابتی گفت: اگر بتوانیم منابع منحصر به فردی که در هر سازمان داریم را با فرصت‌هایی که برای ما پیش می‌آید پیوند بزنیم دارای مزیت رقابتی هستیم.

دکتر محمدصالح اولیاء گفت: ‌رمز موفقیت در دنیای امروز چه در حوزه بخش خصوصی و چه در حوزه بخش دولتی داشتن یک مزیت رقابتی است.

وی با اشاره به آمار برخی از شاخص‌های استان گفت:‌ استان یزد در زمینه توسعه سرمایه انسانی جایگاه خوبی دارد. بیش از بیست سال است که استان رتبه اول را در قبولی کنکور دارد، به لحاظ نسبت دانشجو به جمعیت، دوم و به لحاظ شاخص توسعه انسانی در کشور سوم است که نشان می‌دهد استان یزد سرمایه انسانی که در واقع مهمترین منبع سرمایه است، را در اختیار دارد.

وی افزود:‌ استان یزد در معدن رتبه دوم کشور، در صنعت رتبه چهارم کشور و در بعضی صنایع مثل کاشی و سرامیک، نساجی و فولاد بیشترین تولید کشور را دارد، در گردشگری رتبه سوم، در شاخص ارتباطات و فناوری اطلاعات رتبه چهارم و در زمینه سهولت کسب و کار رتبه سوم کشور را دارد.

به گفته وی اگر مجموعه این شاخص‌ها را در کنار هم قرار دهیم نشان‌دهنده مزیت‌هایی است که در استان می‌توانیم از آن بهره‌مند شویم.

دکتر اولیاء تصریح کرد: توسعه پایدار ما در گرو تقویت منابع انسانی است و این می‌تواند نقش کلیدی در برون‌رفت از بحران‌ها در صنایع داشته باشد.

وی تصریح کرد: اگرچه این دغدغه همیشه وجود داشته که سرمایه‌های انسانی استان به طرق مختلف از استان خارج می‌شوند و باید مسؤولان استان راه حلی برای این امر بیندیشند اما باوجود همه این تهدیدها، ما همچنان به لحاظ این مزیت حرفی برای گفتن داریم.

به گفته وی اتکا صرف به منابع مادی و فیزیکی در بلندمدت ما را دچار بحران خواهد کرد و باید در این زمینه فکر اساسی کنیم که چگونه از این مزیت‌ها در جهت توسعه پایدار استفاده کنیم و به نظر می‌رسد رمز آن ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان در زمینه‌هایی است که ما دارای مزیت هستیم.

رییس دانشگاه یزد اظهار داشت: ما باید برای توسعه استان بعضی از محورها و شاخه‌های خاص را انتخاب کنیم و اگر بخواهیم انرژی خود را در همه زمینه‌ها صرف کنیم باعث می‌شود در همه زمینه‌ها متوسط شویم اما اگر انرژی خود را در چند حوزه خاص مثل فناوری، گردشگری، آب، انرژی و ... صرف کنیم می‌توانیم انتظار داشته باشیم  در سطح ملی و بین‌المللی به جایگاهی برسیم.

دکتر اولیاء گفت: همه ما در هر بخشی که هستیم باید روی محورهای توسعه استان به اجماع برسیم و تلاش کنیم حوزه پژوهش و فناوری را نیز در این راستا هدایت کنیم. ما در چرخه علم، فناوری و صنعت نیازمند هماهنگی در بین بخش‌هایی هستیم که در این زمینه فعالیت می‌کنند. خوشبختانه این نگاه در حال تغییر است.

وی با اشاره به شعار هفته پژوهش و فناوری امسال که عزم ملی و رویکرد جهانی است، افزود: ما در استان به عزم و هماهنگی استانی نیاز داریم وباید محورهای توسعه استانی را تعریف کنیم. تشکیل منطقه ویژه علم و فناوری در استان می‌تواند محور این حرکت باشد.

دکتر غضنفر میرجلیلی نایب‌رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان و عضو هیات علمی دانشگاه یزد در این مراسم گفت: در این مراسم از دو نهاد اثرگذار در توسعه کشور یعنی صنعتگران و پژوهشگران علمی تجلیل می‌شود که اگر این عنصر به تعامل مطلوب برسند ما کار مبتنی بر دانش را در استان و کشور خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه در استان یزد این دوقطب تاثیرگذار به اندازه مطلوب موجود است افزود:‌ بالغ بر ۳۴۰۰ واحد صنعتی، بالغ بر ۱۰۰هزار دانشجو و قریب به هزار عضو هیات علمی در استان هستند، درواقع دو پتانسیل بسیار قوی در استان یزد وجود دارد و باید این دو نهاد در کنار هم هم‌افزایی کنند.

میرجلیلی تاکید کرد: علم باید به کمک صنعت برود و صنعت نیز درهای خود را به روی علم باز کند. که خوشبختانه آثار آن هویداست.

وی با اشاره به تاریخچه اتاق بازرگانی در استان گفت: اتاق بازرگانی در سال ۱۳۱۰ با عنوان اتاق تجارت در استان تاسیس شد و در دو دوره اخیر بنا به اهدافی که هیات نمایندگان داشتند به این نکته توجه شده که باید به سمت دانشگاه برویم.

میرجلیلی افزود: نشاط علمی زمانی به وجود می‌آید که دانشگاه برای صنعت و جامعه فعالیت کند. این باعث می‌شود دانشجویان به کار واقعی دست پیدا کنند و با صنعت آشنا شوند و به نیازهای استان توجه کنند و روی آن فکر کنند.اگر ما به دنبال توسعه هستیم باید دانشگاه را به سمت صنعت پیش ببریم.

وی با اشاره به تاسیس مرکز علم و کار استان در دانشگاه یزد گفت: از طریق این مرکز قریب به ۴۰ نفر از دانشجویان ممتاز به صنعت معرفی شده‌اند.

وی افزود: اتاق بازرگانی استان کمیسیون‌های‌ آموزشی به صورت رایگان در اختیار دانشجویان گذاشته است تا آموزش‌های به‌روز ببینند.

دکتر میرجلیلی ابراز امیدواری کرد: امیدواری وجود دارد که این تعامل هرچه بیشتر برقرار شود و دانشجویان به جای درس‌های تئوری که می‌خوانند در عمل هم فعال باشند.

وی در پایان اظهار داشت: علم باید به کمک صنعت برود. در این بازار رقابت جهانی که وجود دارد اگر محصولات ما محصولات رقابت‌پذیر نباشد مسلما دچار مشکل خواهیم شد. بنابراین راه حل توسعه استان و کشور تعامل بین علم و کار است وامیدواریم این تعامل هرچه بیشتر با حمایت دانشگاه یزد به عنوان دانشگاه مادر و اتاق بازرگانی یکی از اتاق‌های پیشگام در این کار برقرار شود.

در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استان در بخش گروه‌ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، گروه شرکت‌ها و واحدهای تولیدی پژوهش محور، گروه دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های دانش‌بنیان حقیقی، شرکت‌های دانش‌بنیان حقوقی و پژوهشگران فرهنگی تجلیل شد که اسامی آنان بدین شرح است:

در گروه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی:

رتبه اول: دکترمحمدتقی قانعیان از دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدصدوقی یزد و دکتر بی‌بی‌سعیده هاشمیان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

رتبه دوم: دکترمحمدکاظم توسلی و دکترسعید علیخانی از دانشگاه یزد

رتبه سوم: دکتر محمدعلی فیض‌پور و دکترکمال امیدوار از دانشگاه یزد و دکتر ناصر باغستانی میبدی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

در بخش دستگاه‌های اجرایی:

رتبه اول: افسر خلیلی صدرآباد از اداره کل آموزش و پرورش

رتبه دوم: علیرضا احمدی ندوشن از شرکت گاز

رتبه سوم: شهین اسلامی از اداره کل ورزش و جوانان استان

در گروه شرکت‌ها و واحدهای تولیدی پژوهش‌محور:

رتبه اول: محمدحسین دهقان دهنوی از شرکت تعاونی دانش‌بنیان نوآوران بهینه‌کاریزد   

رتبه دوم: محمدحسین فرشادپور از شرکت کاشی مسعود ایران

رتبه سوم: علی‌اصغر بیگی یزدی از شرکت سیم و کابل یزد

در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان حقیقی:

رتبه اول: امیر کارگران

رتبه دوم: علی کریمی

رتبه سوم: محمدحسین بهارستان

در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان حقوقی:

رتبه اول: شرکت بیستون کویر یزد با مدیریت ابوالفضل میرحسینی

رتبه دوم: شرکت نیروپارس یزد با مدیریت سهراب بهمردی کلانتری

رتبه سوم: شرکت پیشتازان ستاره ایساتیس با مدیریت محسن کرمی

در بخش پژوهشگران فرهنگی:

رتبه اول: حجت‌الاسلام سیداسماعیل شاکر از حوزه علمیه استان یزد

رتبه دوم: حجت‌الاسلام علی سالک از حوزه علمیه استان یزد

رتبه سوم: سیدمحمدجواد میرخلیلی از صدا و سیمای مرکز یزد

 

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.